top of page

Trochu se oteplilo

Tak dneska jsme měli v Arizoně první den, kdy bylo 110°F, což je necelých 44°C. A to ještě stále nepřišly ty pravé horka. :D


Obrázek z FB stránky "az family 3TV CBS 5 (https://www.facebook.com/arizonasfamily)

Sem tam zahlédnu na českém internetu upozornění, že do ČR právě přichází tropické teploty a že takhle bude minimálně celý červen a možná i červenec. Včera doslova psali: "Na příští týden ČHMÚ předpovídá teploty přes den až 29 stupňů Celsia a v úterý ojediněle i 30 stupňů.".


Musím říct, že v Česku zdaleka nevíte, co je to teplo. :D Teprve tady poznáváme zcela nečekané dimenze horka. Když otevřu dveře z bytu ven, ten prvotní šok je asi nejhorší. Ještě stále je to nečekané a překvapí mě to. Když vyjdu ven a ujdu pár kroků, zjistím, že otevření dveří zdaleka nebylo to nejhorší. Když otevřu dveře od auta, přestávám vnímat okolní svět, je to jako byste otevřeli rozehřátou troubu (v létě zase určitě bude mnoho Arizoňanů postovat fotky, jak v autě za odpoledne upekli cookies - pak budu sdílet). Jakmile do toho auta usednu, dostává se mi ještě vyššího stupně horka. Kde se to zastaví? Pochopil jsem k čemu je v autě na klimatizaci režim "MAX A/C", který jsem v Evropě nikde neviděl. První minuty jízdy někdy skoro nevnímám, pálí mě ruce od horkého volantu a mám dojem, že ta klima nefunguje. Po pěti minutách už rozeznávám okolí a zjišťuji, kam to vlastně jedu. Úplně nejhorší je však zjištění, že jedu jenom do obchodu a tak po deseti minutách otevírám dveře auta, kde se už celou jednu minutu dalo konečně dýchat. Je jedno jak dlouho nakupujete... do dvou minut můžete opět v autě péct cookies. A vy se v obchodě velmi těšíte, jak si stejnou proceduru prožijete ještě jednou po cestě zpátky... už chápu, proč v Arizoně tolik milují led.


Jo a kdyby vás někdy napadlo přes den otevírat kapotu auta a dívat se třeba do motoru... nedělejte to! Nedovedete si představit, jak ta kapota neskutečně pálí. A to máme bílé auto.

22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page