top of page

Theodore Roosevelt Lake, Arizona

Před časem jsme navštívili největší jezero v Arizoně, jménem Theodore Roosevelt Lake. Existují sice ještě dvě o něco větší jezera, Lake Mead a Lake Powell, ale tato leží částečně i v okolních státech Nevada a Utah.



Je od nás trochu dále, tak jsme se sem dostali až po takové době. Je to nějakých 80 mil (130 km) od Phoenixu a leží na Salt river. Pokud se vydáte tou rychlejší cestou,po rychlostní cestě, pojedete přes úžasné skály.



Po kom toto jezero dostalo své jméno jste asi poznali. Bylo to v roce 1911 a tehdejší, v té době už bývalý, prezident se prý o tuto přehradu sám hodně zasadil. Jezero je dlouhé 22.4 mil (35,8 km), široké 2 míle (3,2 km) a rozprostírá se na povrchu o rozloze 21,493 akrů (8,698 ha).


Je to velmi oblíbené místo pro vodní sporty. Na takto velkých jezerech rozhodně doporučujeme zůstat alespoň pár dní, půjčit si loď, nebo rovnou houseboat a procestovat jej. Taky tady najdete hodně dobře vybavených kempovacích míst. Velmi oblíbené jsou tady (a vlastně na každém jezeře v Arizoně) vodní lyže, nebo „tubing“, to je to jak vás člun tahá na gumovém kruhu. Tubing jsem sám vyzkoušel a pěkně jsem se proletěl. Doporučuji si vybrat klidnějšího kapitána, který „neřeže zatáčky“. Myslím, že už nikdy nebudu otcem, protože jsem si dost narazil... víte co. :D


Zpátky jsme se vydali poněkud dobrodružnou cestou, nechtěli jsme jet opět po dálnici, ale vzali jsme to podél Salt River, kde mají prý být velmi pěkné výhledy. Hned za přehradou byla značka, že je tato cesta bez asfaltu. Tak proto nám navigace tvrdila, že to podél řeky trvá o hodinu a půl déle, i když je to o polovinu kratší cesta, než po dálnici, která vede oklikou.



Neváhali jsme a rozhodli jsme se to zkusit... tedy spíše já, protože žena na místě spolujezdce viděla tu polní cestu moc úzkou, sráz na pravé straně moc příkrý a hloubku dolů do řeky moc hlubokou. Já ale viděl chvíli před námi vyjet ze stejného místa obří karavan, takový ten autobus. Když se tam vešel on, my s SUV musíme taky. Teda... pak jsem musel uznat, že byl ten řidič karavanu poměrně velký dobrodruh a rozhodně bych jej tam potkat nechtěl, protože jsme měli co dělat, abychom se vyhnuli byť jen protijedoucímu osobáku. Ale musím uznat, že ta cesta rozhodně stála za to.



15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
About Us

Vždycky jsme snili o tom, že procestujeme svět. Ale vždycky se našel nějaký důvod, proč se do toho nepustit naplno. Ať už to bylo zázemí dobrého zaměstnání, nedokončená škola, hypotéka, občasný nedostatek financí... znáte to. Až jednou, zničehonic, se to znenadání otočilo a naskytla se příležitost pracovat a žít v Arizoně. A najednou bylo rozhodování velmi rychlé. Když ne teď, tak kdy tedy?

Je důležité přestat mít pořád z něčeho strach a jít do toho po hlavě. Nevíme, kde budeme za půl roku, jestli v naší vlasti, nebo jinde ve světě. Zjistili jsme totiž, že se budoucnost příliš plánovat nedá. Stačí mít jen pár osobních cílů, za kterými by se člověk měl vydat, ale pak už je lepší to nechat na životě samém. A zkusit opravdu všechno, co se naskytne. Stará moudrost praví, že člověk může litovat jen věcí, které neudělal. Tak co? Zkusíte to taky?

"Skoč, létat se naučíš později!"

Read More

© 2019 by B&A Design, LLC. 

  • White Facebook Icon
bottom of page