top of page

San Diego, California

Aktualizováno: 21. 10. 2018

Minulý týden jsme si opět udělali krátký výlet do našeho oblíbeného San Diega. Tentokrát jsme ale navštívili zase jiná místa.



Náš výlet jsme rozdělili na dvě etapy, protože jsme neměli kam spěchat a nechtěli jsme jet tahem 6 hodin. Navíc jsme z Phoenixu vyjeli v úterý kolem 15:00, takže bychom na místo určení dojeli až v noci. Rozhodli jsme se tedy přespat přes Airbnb někde v 3/4 cesty, abychom to pak druhý den měli třeba jen hodinu do San Diega. Chvíli jsme pátrali, jaké jsou možnosti až nás naprosto uchvátila možnost přespání v Teepee, kterou nabízí starší pár v městečku El Cajon. Nejprve jsme měli strach, aby nás tam nesežral nějaký had, nebo pavouk, přece jen je člověk prakticky venku, ale pak jsme neodolali a šli do toho.


Teepee, El Cajon, California
Teepee v městečku El Cajon.

Vevnitř to opravdu bylo pohodlné. :) Tohle se tady dá obývat celoročně. Nějaký pár jim tady na zahradě v druhém teepee žije už několikátý měsíc. Večer se dá sedět u ohně, případně využít venkovní kuchyni, kde Vám domácí nechávají v ceně noclehu i vajíčka od jejich slepic a tak.



Ráno nás probudil kohout, který se rozhodl, že už stačilo a že budou vstávat jak slepice, tak i my. Nedalo se nic dělat, vyrazili jsme dále. Naším dalším cílem byla některá z pláží kolem Coronado hotel a sjíždění vln. Nikdy předtím jsem to nedělal, tak jsem se těšil jak malý kluk.


Wave Warrior s vlnami bojoval statečně, ale bylo to na něj prostě moc... nebo spíše neustál to nemehlo, které na něm jezdilo.

Dováděl jsem na tom nesmyslu celé odpoledne a to tak dlouho, až jsem ho zlomil. No jo, koupil jsem ho ve slevě... co by člověk nechtěl za $2. Normálně to stojí kolem $20, tak to by mě už štvalo. :D


Další den jsme si opět přivstali a šli se podívat na pláž La Jolla, protože se tam běžně vyskytují tuleni, kteří jsou zvyklí na lidi a i když se nedoporučuje k nim moc přibližovat (přece jen jsou to divoká zvířata), tak se k nim přiblížit dá.



A potom jsme se celý den prozkoumávali pobřeží, které bylo přístupné jen díky odlivu. Pak ovšem přišel příliv a my z hrůzou zjistili, že se nám uzavírá cesta zpět. To je tak, když se někam vypraví "vnitrozemci", kteří si neuvědomují přírodní zákony. Tedy že po odlivu vždycky přijde příliv a ne, nikdy se nezpozdí jako že by se někde zakecal, nebo tak. Takže jsme vzali nohy na ramena a utíkali zpátky, ke konci už holt mokrou nohou. :D




Další den byl ve stejném duchu, nic zvláštního se nestalo... snad jen to, že jsem si zdříml a přišla veverka nebo co. On to byl spíše asi "Chipmunk" kterému se velmi zamlouvaly buráky pohozené u mého křesílka. A protože jsem spal a nehlídal je, tak se je rozhodl uloupit. Jenomže!! Au!! To nejsou buráky, to jsou moje prsty u nohou, ty proklatá potvoro!!



48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page