top of page

Root Beer

Aktualizováno: 20. 7. 2018

Asi nejpodivnější nápoj, který jsme tady pili, je Root Beer. Doteď nechápeme, proč je tak oblíbený, protože je to pro nás absolutně nepitelné.


Root Beer Float
https://www.thebittersideofsweet.com/2016/07/26/cherry-vanilla-root-beer-float/

Pozor, neznalého může ten název pěkně zmást, s pivem to nemá opravdu nic společného! :) Nicméně můžete narazit jak na alkoholickou, tak nealkoholickou verzi.


Tento nápoj se historicky vyrábí z kořenu stromu Sassafras albidum, nebo Smilax ornata (sarsaparilla) a příměsí dalších příměsí a bylin jako třeba březová kůra, lékořice, koriandr, jalovec, zázvor, chmel, kořen lopuchu, kořen pampelišky, vanilka, melasa a další. Mnoho z těchto ingrediencí se dodnes používá, ale žádný oficiální a jednotný recept neexistuje. Od doby kdy úřad U.S. Food and Drug Administration zakázal používání stromu Sassafras pro svou možnou karcinogenitu, tak se v průmyslových nápojích používá jen jeho umělá příchut, ovšem v Kanadě, nebo v domácí výrobě tuto ingredienci nadále používají. Můžete tak napříč Severní Amerikou ochutnat nespočet různých receptů a chutí.


Nevím... nás to neoslovilo vůbec. Chutná to jako rozpuštěný, strašně přeslazený pendrek. :D A víte jaká je nejoblíbenější forma servírování? Pěkně vychlazený z kopečkem vanilkové zmrzliny, šlehačkou, kdo chce tak třešinku a přelít čokoládovou polevou. Tohle je teprve bomba. Schválně, šli byste do toho?

McCafe Root Beer Float
Více se dozvíte na www.hackthemenu.com (http://hackthemenu.com/mcdonalds/secret-menu/root-beer-float)
Zajímavost na konec. Root Beer Float, jak se jmenuje tento nápoj se zmrzlinou, si můžete objednat i v McDonald's. Je to docela oblíbená položka z jejich Secret menu.

Věděli jste vůbec, že má spousta řetězců také tajné menu, které nikde neuvádí a přesto si můžete objednat i speciální věci a kombinace nabízených jídel?

25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page