top of page

Jaro v Arizoně

Dnes si povíme něco o jaru. Ne o tom na nádobí, ale o tom fascinujícím ročním období, kdy se všechno probouzí a ožívá. V Česku ho už máte v plném proudu, všechno kvete a konečně se oteplilo. Ale jak to vypadá v poušti? Budete se divit, ale poměrně stejně.


Celá poušť nám rozkvetla a konečně se oteplilo. Ovšem rozdíly tu jsou. Kvetou nám tady hlavně kaktusy a tento víkend se dostaly teploty do trojciferných čísel. Včera bylo například 105°F, což je nějakých 40°C. :) A to je teprve jaro.


Rozhodl jsem se, že Vám kousek té rozkvetlé pouště také ukážu a tak jsme se vydali do "Desert Botanical Garden" která je naprosto úchvatná. Rozkládá se na ploše 120 hektarů a byla postavena v roce 1939. Najdete zde přes 21 000 rostlin a 4 000 stromů. Uvidíte tak na jednom místě všechny pouštní rostliny, které se zde, i v Kalifornii, Mexiku i Austrálii, vyskytují, včetně několika vzácných, či ohrožených druhů. Zajímavostí je, že se i v poměrně uzavřené zahradě vyskytuje divoký život a tak občas narazíte na ceduli upozorňující, abyste se dívali dobře pod nohy, kvůli hadům. Také tam často potkáte různě velké díry do země, které rozhodně nevznikli díky člověku a mnohé jsou obklopeny pavučinami. Z těch mírumilovnějších zvířat zde můžete běžně vidět ještěrky, kolibříky, nebo motýly. Ty uvidíte i zblízka, protože tam mají i uzavřenou "Butterfly garden", kam jsem se pro fotku taky musel vydat.


Hodí se tam jít opravdu hned ráno, než začne být skutečně horko. V sedm ráno bývá ještě lehce přes 20°C, v deset je už je 30°C. A rozhodně se napijte u každé fontány s pitnou vodou, kterou potkáte a naplňte si vlastní lahve.



3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opmerkingen


bottom of page